VIDEO | Accesul pe Transfăgărășan va fi posibil din 1 iulie

A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN 7C  Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. În acest moment se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Toate acestea trebuie terminate până la 1 iulie, data oficială de deschidere a Transfăgărășanului.

A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

Gepostet von Star Sibian am Mittwoch, 13. Mai 2020

„Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.”, transmit reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov.

După curățarea zăpezii urmează să fie refăcute parapetele rupte de avalanșe, montarea semnalizării  demontate toamna trecută și, dacă mai este nevoie, vor mai fi făcute plombări în asfalt.

 

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *