Acces liber în sală la Gala Festivalului „Carl Filtsch”

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” se închide duminică, 14 iulie 2019, la Sala Thalia din Sibiu. Ceremonia de închidere va fi urmată de Concertul de Gală al Laureaților și este programată de la ora 19:00, la Sala Thalia. Accesul publicului este liber.

Juriul Concursului Internațional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch” – Sibiu 2019, format din personalități marcante ale muzicii, a decis câştigătorii ediţiei din acest an. Astfel, la cea mai mică categorie de vârstă, categoria „A” (până la 12 ani), premiul I a fost obținut de Neacșu Maya Antonia (România) iar premiul II Cutova Inya Maria, tot din România. La această categorie, doi concurenți au obținut Premiul III: Keller Elias (Austria) și Oltean Maria (România).

Și la categoria „B” (12-16 ani) premiul I a fost atribuit tot unui concurent din România: Florea Eusebiu Thomas. Premiul II a fost câștigat de pianista Li Jun Tong din China iar premiul III a fost acordat pianistei Forogău Estera Damaris din România.

La categoria „C” ( 16-31 ani) premiile au fost următoarele:

Premiul I / 1st Prize – Shim SooHyun

Premiul II / 2nd Prize – Mihăilescu Ioan

Premiul III / 3rd Prize – Galoshin Andrey

Premiul III / 3rd Prize Compoziție – Drumea Cezar

Mențiune – Drăgănescu Bogdan Marian

Mențiune – Drumea Cezar

Mențiune – Jonathan Christian Wibowo

Premiul „Carl Filtsch” – Shim SooHyun

A mai fost acordat Premiul special ”Peter Szaunig” pianistului Florea Eusebiu Thomas.

Festivalul-Concurs International de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch” s-a desfăşurat la Sibiu în perioada 9-14 iulie 2019. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *