Absolvenți Sibiu, platformă online dedicată ceremoniei de absolvire a tuturor elevilor

Pandemia de COVID-19 suspendă anul acesta festivitatea de absolvire pentru aproximativ 7.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu își doresc ca absolvenții să simtă emoțiile acestui eveniment important din viața lor. Motiv pentru care sunt provocați să își spună gândurile și trăirile prin intermediul platformei online Absolventi Sibiu.

Instituția de învățământ a demarat un program de sărbătorire al acestui eveniment în mediul online prin care solicită elevilor, cadrelor didactice și unor personalități din viața culturală a județului să transmită gândurile lor. Durata maximă a mesajului dumneavoastră trebuie să fie de 5 minute, deși o durată optimă ar fi de aproximativ 1-2 minute. Materialele trebuie încărcate până miercuri, 27 mai.

Referitor la absolvirea online, vă rog și pe dumneavoastră, cei care doriți, să adresați câte un mesaj elevilor. De asemenea, reușim să o facem astfel încât să nu mai coste nimic, mulțumită unui parteneriat. Deci, si cei deja înscriși, si cei ce mai sunt doritori, nu mai plătesc nimic. Tot pentru a simplifica lucrurile, putem încărca pe site materialele trimise fără alte declarații care păreau complicate, cu condiția ca în mail-ul cu care ne trimiteți materialele/link de transfer, să fie scris următorul text: „trimiterea prezentului mesaj reprezinta acordul nostru pentru încărcarea materialului atasat/transferat pe site-ul www.absolventi-sibiu.ro”. Cred ca variante mai simple de atât nu există. Mai trebuie doar să sunați alarma mobilizării. Celelalte date tehnice rămân cele din documentul de mai sus.  Ne oferiți o poză a școlii, preferabil din exterior, format jpg sau png, precum și o scurtă descriere. Descrierea să nu depășească 300 de cuvinte și să fie salvată într-un document word.
Completați pentru fiecare persoană care o să apară în platforma (primar, director, diriginti, copii) declarația de prelucrare a datelor cu caracter personal. Toate declarațiile semnate trebuie scanate și comasate într-un fișier pdf.
Mesajul conducatorului unității/primar/diriginte/ de învățământ poate fi:
a. Un material video de maxim 5 minute. De preferat să fie urcat pe Youtube de către fiecare participant și să primim un document word care să conțină: link youtube, numele și prenumele vorbitorului, funcția și localitatea. Atenție, videoclipul urcat pe Youtube trebuie să aibă setată opțiunea Vizibilitate -> Nelistat (doar cei care au link-ul pot vizualiza videoclipul).
b. Mesaj text insoțit de o poză a vorbitorului, format jpeg sau png.
Prezentări elevi – Prezentările claselor vor fi redate de pe platforma Google Slides. Platforma Google Slides este similară cu Powerpoint și funcționează într-un mod similar cu Youtube în ceea ce privește redarea. Toate prezentările de pe site-ul ABSOLVENTI SIBIU vor fi preluate automat printr-un API Google Slides. Astfel, ne asigurăm că toate prezentarile vor fi redate corect. Vă rugăm ca, înainte de a ne trimite link-ul prezentării, aceasta să fie verificată de către diriginte/director pentru a evita neconcordanțe.
Trimiteți un fișier Excel care sa contina două sheet-uri (vezi exemplul atasat).
a. Sheet 1 conține rubricile Clasă/Liceu sau Școala/link prezentare Google Slides/poză cu clasa.
b. Sheet 2 conține tabel cu numele elevilor, în ordine alfabetică, și bifat dacă a acceptat sau nu condițiile GDPR (a completat declarația. Dacă nu este completată declarația, nu poate fi prezentat pe site).
După realizarea tuturor pașilor anteriori, vă rugăm să creați o arhivă zip care să poarte numele localității și al unității de învățământ. Aceasta va fi transmisă prin e-mail (sau link wetransfer) la adresa office@absolventi-sibiu.ro. Vă rugăm să solicitați confirmare de primire.
Costul este de 70 de lei/clasă pentru clasele până în zece elevi și de 100 lei/clasă pentru clasele mai mari. Modalitatea de plată (trezorerie sau bancă) se stabilește după ce au fost trimise materialele pentru încărcare, la un număr de telefon pe care dumneavoastră ni-l indicați în mesajul de transmitere.
Pe link-ul următor găsiți cîteva materiale ca suport tehnic: www.absolventi-sibiu.ro/structura-informatii.zip (transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu)

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *