420.000 măști de protecție vor ajunge în unitățile de învățământ sibiene

Elevii şi cadrele didactice care vor reveni la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale vor beneficia gratuit de măşti de protecţie pe care Guvernul le va distribui prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.  420.000 măști de protecție vor ajunge în unitățile de învățământ sibiene, distribuirea urmând a se realiza în 24 de ore de la sosirea lor.

În perioada 02 – 12.06.2020, în toate unitățile de învățământ gimnazial (83 de unități) și liceal (33 de unități) se desfășoară activități de pregătire pentru examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Atestare Profesională. În aceste unități sunt așteptați, pentru activitățile de pregătire, 3892 elevi de clasa a VIII-a, 2729 elevi de clasa a XII-a și 320 elevi de clasa a XIII-a învățământ profesional.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a trimis o comandă de 420.000 de măști către Ministerul Educației și Cercetării, care vor sosi la sediul ISJ Sibiu în zilele de vineri sau sâmbătă, urmând să fie distribuite imediat. Distribuția pe unitățile de învățământ se face face în funcție de numărul absolvenților pe care îi au acestea. De asemenea, și unitățile de învățământ au achiziționat din fonduri proprii un număr  limitat de măști. Noi, inspectorii școlari, urmând ca în zilele de marți, miercuri și joi din această săptămână să desfășurăm o inspecție tematică în toate școlile pentru a vedea stadiul de pregătirilor. (spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu)

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *