4 angajați ai unei fabrici din domeniul industriei alimentare, confirmați cu COVID-19, iar alți 52 sunt izolați la domiciliu

Întrucât au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajate în cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane și pentru a dispune toate măsurile de prevenire a existenței unui focar de infecție în fabrică.

Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, în ceea ce privește numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajați.

„Ținând cont de situațiile generate de la debutul pandemiei și până în prezent în cadrul mai multor fabrici din județul nostru, rugăm pe această cale atât reprezentanții fabricilor cât și pe angajații acestora să acorde o maximă atenție dispozițiilor date de autorități. De asemenea, adresez și către ei aceleași recomandări pe care le facem pentru toți cetățenii județului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acțiunile noastre și să conștientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunități” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

În ceea ce privește sursa infecției persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigațiilor.

În urma verificărilor efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea de măsuri suplimentare.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *