3098 de bebeluși născuți în 2019 la Maternitatea SCJU Sibiu

Datele statistice consemnate au indicat creșterea numărului de copii născuți la Maternitatea SCJU Sibiu, pentru al șaptelea an consecutiv. Au fost înregistrate 3098 de nașteri, dintre care 68 au fost gemelare și 4 de tripleți, numărul nou-născuților fiind de 3174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuților, 1652 sunt băieți și 1552 de fete.

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. “Recolta de toamnă” a adus 297 nou-născuți (160 băieți, 137 fete). Cei mai puțin copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuți (109 băieți, 113 fete).
Maternitatea din Sibiu este una complet renovată și modernizată, iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații corespunzătoare, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) unde sunt cate mămicile împreună cu bebelușii. De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.
Ne bucurăm că ne-am menținut pe această direcție ascendentă, pentru că a da viață este cel mai frumos lucru al existenței noastre. Principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternității de stat sunt condițiile foarte bune pe care le oferim, atât raportat la facilitățile de cazare, cât și la capitolul îngrijire și tratament”, au declarat medicii maternității.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *