15 sfaturi psihologice

Încercăm atât de mult să devenim mai buni, mai inteligenți, mai puternici și deseori alegem cele mai grele căi pentru a ajunge acolo unde trebuie. Câteva comenzi rapide care vă vor aduce performanțele în diferite zone la un nou nivel. Și la sfârșitul articolului veți găsi și un bonus care vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine cu oamenii.

1. Dacă vrei să cumperi cele mai ieftine produse dintr-un supermarket, caută-le pe rafturile de sus. Astfel de produse nu sunt niciodată poziționate la nivelul ochilor.

2. Lumânările vor rezista mai mult dacă le pui în congelator pentru câteva ore înainte de a le aprinde.

3. Pentru a verifica calitatea tușului de la o imprimantă, printează o pagină cu logo-ul Google pe ea. Aceasta conține toate culorile principale.

4. Cu cât mănânci mai repede, cu atât te îngrași mai repede. Specialiștii au demonstrat că persoanele care mănâncă repede iau 1.81 kg într-o lună, în timp ce persoanele care mănâncă lent iau doar 0.68.

5. Mergi la grădina zoologică? Atunci îmbracă-te în haine în culorile îngrijitorilor de acolo. Animalelor nu le va fi frică de tine și nu se vor ascunde.

6. Bananele mai sunt cunoscute și sub numele de “fructele fericirii”. Mănâncă o banană la micul dejun și vei fi cu zâmbetul pe buze întreaga zi.

7. O cană de cafea consumată după o ședință de exerciții fizice, ajută la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor.

8. Dacă ești înțepat de un țânțar, pune o lingură caldă pe zona în care ai fost înțepat. Va opri reacția organismului și senzația de mâncărime va dispărea.

9. Un somn de câteva minute în mijlocul zilei ajută la îmbunătățirea memoriei și reduce riscul bolilor cardiovasculare. Însă dacă dormi mai mult de 9 ore dai peste cap sistemul imunitar.

10. Dacă asculți muzică în timp ce ești la sala de forță, poți ridica cu 15% mai multe greutăți decât în mod obișnuit.

11. Dacă încerci să îți amintești de ceva anume, încleștează-ți pumnul. Acest truc stimulează activitatea creierului și îmbunătățește memoria.

12. Folosind mâna nedominantă să facă lucruri de rutină (precum perierea dinților) va ajuta creierul să lucreze diferit și va îmbunătăți abilitatea de a gestiona diferite tipuri de sarcini.

13. Dacă nu știi cum să reacționezi în preajma copiilor gălăgioși și năzdrăvani, gândește-te la ei ca la niște oameni beți.

14. Dacă bei o cană de ceai verde înainte de a merge la culcare, vei arde calorii în timpul somnului. De asemenea, ceaiul verde accelerează metabolismul.

15. Ai probleme cu somnul? Încearcă tehnica 4-7-8 ca să adormi în 60 de secunde. Închide gura și inhalează aerul pe nas timp de 4 secunde. Apoi ține-ți respirația timp de șapte secunde. Expiră complet tot aerul strâns în plămâni pe parcursul a opt secunde.

BONUS: Dacă vrei să știi ce cred oamenii despre tine, învață să citești limbajul corpului. Brațele încrucișate și picioarele puse unul peste altul reflectă o poziție defensivă și scepticism. “Pozițiile deschise” arată o atitudine deschisă cu privire la tine și la ce spui.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *