1.200 de elevi sibieni, cadeţi pentru o zi

Aproximativ 1200 de preșcolari şi elevi de la mai multe unități de învățământ din județul Sibiu au avut parte de experiențe interesante și utile cu ocazia vizitei desfăşurate în 17 aprilie, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, în cadrul programului „Armata – O şcoală altfel”.
Îndrumați de cadeții academiei, tinerii vizitatori au avut posibilitatea de a cunoaște facilitățile de instruire și de desfășurare a activităților didactice, au vizitat atelierele de prezentare de armament și tehnică militară, cele de supraviețuire în condiții de izolare, au putut arunca grenade de exercițiu și să execute trageri cu armament de tip AIRSOFT. De asemenea, au asistat la exerciții demonstrative de instrucție de front cu arma și s-au bucurat de momentele artistice interpretate de muzica militară a academiei.

Au fost foarte apreciate atelierele în care participanții au învățat procedee de traversare a unor obstacole cu ajutorul funicularului și prin coborâre în rapel, precum și cele în care au fost prezentate tipurile de foc și adăposturile.
După orele petrecute alături de noi, copiii și însoțitorii acestora au ieșit pe porțile academiei impresionați de experiențele trăite. Dovadă stau cuvintele unei profesoare care, la finalul vizitei, a notat în Cartea vizitatorului:“Experiența alături de cei din Academie Forțelor Terestre a fost una de neuitat în rândul elevilor, care au înțeles ce înseamnă adevărata valoare a cuvintelor Patrie, Onoare și Datorie. Am fost impresionați de organizare și de tot ce am descoperit aici”.
Text: Iulia Stanciu și Florentina Popescu
Foto: Diana David

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *