Expoziție educațională itinerantă „Patrimoniul de lângă noi. Peisaj cultural. Patrimoniu imaterial”

Asociația Via Rustica

Asociația ViaRustica derulează, până la sfârșitul lunii octombrie, activități de conștientizare a patrimoniului imaterial, în localități din nordul județului Sibiu, în cadrul proiectului „Creșterea conștientizării patrimoniului imaterial din comunități rurale din județul Sibiu”.

Proiectul este dedicat elevilor școlilor din comuna Șeica Mică, dar și celor din localitățile învecinate. Îndrumați de meșteri și formatori, aceștia au avut posibilitatea de a afla, prin intermediul atelierelor de lucru și a ghidajelor tematice în sate și în natură, informații legate de patrimoniul cultural din zona Târnavelor, resursele naturale ale locului, tehnicile de lucru cu lemnul și lutul și  particularitățile gastronomiei tradiționale. Proiectul continuă cu expoziția educațională itinerantă „Patrimoniul de lângă noi. Peisaj cultural. Patrimoniu imaterial” concepută împreună cu copiii participanți la activitățile proiectului. Expoziția a fost vernisată vineri, 6 octombrie, la ora 13:00, la școala din comuna Șeica Mică, urmând ca ulterior să fie itinerată în alte 3 locații din nordul județului Sibiu. Proiectul „Creșterea conștientizării patrimoniului imaterial din comunități rurale din județul Sibiu” este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice patrimoniu cultural imaterial.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado