Dupa 20 de ani…

Au trecut mai bine de 20 de ani, de cand Romania spera intr-un nou inceput. Romanii, au reaprins la acel moment flacara sperantei, si si-au spus cu lacrimi in ochi si inimi deschise, ca viitorul lor si al copiilor, copiilor lor va fi unul mult mai bun. Au plecat la drum sperand in viitorul ce batea la usa. Doar ca usa….

Petre Tutea spunea dupa  alegeriledin 20 mai 1990: “Pai ce-i acest ceausesc 89% pentru niste golani care nu-s in stare sa conduca nici o gara? Inacapacitatea de guvernare a astora s-ar putea sa fie sansa hoitului roman sa devina viu…” La acel moment, din numărul totalul de 17.200.722 alegători, s-au prezentat la vot 14.826.616, adica 86,19%. Desi rezultatul era unul categoric, in opinia scriitorului acest rezultat nu facea decat sa traga un semnal de alarma, cu privire la naivitatea poporului de la acea vreme, deoarece potentialul liderilor era unul supraevaluat, copiat din manualul televiziunii. Romanii au privit la televizor cu alti ochi decat cu cei care privesc astazi. Atunci, au crezut in ceea ce au vazut si au luat act de implicare la intreg demersul “schimbarii in bine”. Astazi aceasi oameni privesc la televizor cu neincredere, satui de asa-zisele dispute electorale, ce au adus o stare de lehamite peste poporul roman. Totusi , romanii trag speranta, ca poate o viitoare generatie va reusi sa schimbe in bine intreaga stare a natiunii. Iar aceasta schimbare de care Romania are mare nevoie, poate veni odata cu implicarea generatiei de astazi, intr-un demers pe cat de greu pe atat de binecuvantat. O noua revolutie! O revolutie ideologica, in care noi ca popor sa ne mobilizam pentru a elimina cutumele politicii ce ne-a adus in starea de astazi, implicandu-ne in acest demers ce ne ajuta sa reaprindem in timp, flacara sperantei ce fumega in bezna noptii. Tot Tutea, spunea “ Romanilor, nu va mai alegeti conducatori care nu-si iubesc tara!” si as continua in aceasi nota cerandu-le romanilor sa cantareasca bine, cu un cantar drept, caci viitorul urmasilor nostri, sta in dreptul greutatilor ce vor contra-balansa in cantarul cu care vom evalua starea acestei natiuni. La alegerile parlamentare din 2012 au participat 41,72%….

Privim spre viitor cu mai putin curaj ca in acele vremuri, insa cu totii stim, ca ochii si mintea stau drept marturie, ca viitorul poate fi unul mai bun. Determinati de-un singur gand, vom incerca si reusi sa facem din Romania ceea ce am sperat cu 20 de ani in urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado