Campanie de conștientizare a sănătății orale în Brădeni, Retiș și Țeline

Bradeni

Peste 200 de copii din localitățile Brădeni, Retiș și Țeline, au participat la o activitate de profilaxie dentară organizată de Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” din Sibiu.

Cei peste 200 de copii au aflat cât de importantă este igiena orală pentru menținerea sănătății, au învățat cum să folosească pasta și periuța de dinți și cum se face un periaj corect al dinților. Activitatea a avut loc în parteneriat cu Organizația Studenților Dentiști, filiala Sibiu. Reprezentanții organizației i-au învățat cum să prevină apariția cariilor și a altor probleme de sănătate dentară și cum se face un periaj corect. „Am poposit din nou în aceste localități unde sunt familii cu posibilități materiale reduse. Avem o colaborare frumoasă cu Organizația Studenților Dentiști din Sibiu. Copilașii au fost foarte atenți și receptivi la cele prezentate, fapt pentru care au primit diplome de participare și daruri”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului,. pr.Tiberiu Kiss. Prin această sesiune de informare și de prevenire organizatorii au contribuit la procesul de educa­ție și au oferit posibilitatea copiilor de a învăța lucruri practice și folositoare în viața de zi cu zi. „O igienă orală precară este una dintre problemele pe care atât copiii, cât și adulții le au în zilele noastre. De aceea am organizat această activitate pentru a-i instrui pe copiii din aceste sate cu privire la ceea ce înseamnă să ai o igienă corectă, dinți frumoși, un zâmbet frumos. A preveni este mai ușor decât a trata și de aceea noi am venit astăzi aici pentru a-i învăța pe copii să prevină ceea ce mai târziu este mai greu de tratat”, ne-a spus Călin Arcaș, vicepreședinte al Organizației Stu­denților Dentiști, filiala Sibiu. Copiii partici­panți la acțiunea de profilaxie dentară au primit la final daruri din partea organizatorilor. Cei mici au primit pachete cu articole de igie­nă orală, periuțe, pastă de dinți și alte daruri prin care au fost răsplătiți pentru participare. “Mă bucur că prin această acțiune am reușit să aducem un zâmbet copiilor din Brădeni, Retiș și Țeline și sperăm ca pe viitor să îi ajutăm șă își păstreze zâmbetul, implicându-ne cât mai mult în genul acesta de acțiuni. Mulțumim Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și a Organizației Studenților Dentiști din Sibiu pentru implicare și sperăm ca și pe viitor să avem o colaborare la fel de frumoasă ca cea din acest an.” a declarat pentru ziarul Star Sibian, primarul comunei Brădeni, Liviu Modoi.

 

 

Un raspuns la Campanie de conștientizare a sănătății orale în Brădeni, Retiș și Țeline

  1. Felicia M. says:

    Felicitari, domnule primar tot asa sa o tineti. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado